Kivik

Det lockade!!
Jag och två fiskekompisar bestämde att åka och fresta på öring i Kivik i Påsk och så blev det också. Vi tog oss samman och startade den 25 mil långa resan kl 05.00. Spända över vad som väntade var de båda med resenärerna som inte tidigare frestat lyckan på detta fisket utan tog mig som deras guide för dagen. Vi hade pratats vid under veckan och jag sa att jag fixar maten till lunchen men däremot får de fixa fikat själva. Efter ca 3 timmar i bilen var vi framme och inte bara vi utan ca 20 andra som redan tagit platts i vågorna som var dyningar på ca 0,5m. Med tunga slag slog de mot stranden och ruskade om strandgruset.

På med utrustning utan att knappt hinna fika fick vi på vadarna och tacklade spöna och iväg. Med stor förväntan vadade vi ut och började nöta. 
 Isodor trängs inte med de andra fiskarna.
Efter en timme blev första pausen med fika och varma händerna. Vi hade inte sett några andra få fisk kunde vi konstatera när vi drack kaffet. 

Två fiskevänner som pausar.

Åter till vattnet och nöta och timmarna gick men ingen känning alls för någon av oss. Däremot träffade vi på en pajsare som lyckades men som han sa en raga får gå tillbaka!!Fiskbevis 
Vi nötte hela dagen men inte ett liv så vi fick bege oss hem utan, men vem bryr sig för vilken härlig dag med fiske och trevligt sälskap!!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0